VROEDKUNDE

Ik ben Debbie Godderis, geboren in Roeselare, en nu woonachtig te Gits samen met mijn partner Jasper en dochtertje Elle-Noor.
Al van kleins af aan verkondigde ik dat ik vroedvrouw wou worden. En toen ik op mijn twaalfde de geboorte van mijn kleine broertje mocht bijwonen was ik helemaal overtuigd.
In 2017 studeerde ik af aan de Vives hogeschool in Kortrijk, en kort daarna besliste ik om zelfstandig vroedvrouw te worden.
Je kan bij mij terecht voor PRENATALE EN POSTNATALE BEGELEIDING.
Door alle besparingen van de overheid is de verblijfduur in het ziekenhuis na een bevalling merkelijk korter geworden. Daarom is het belangrijk om zowel voor als na de bevalling meer voorbereid en begeleid te worden.

PRENATALE BEHANDELING

Je kan bij mij prenataal terecht voor, begeleiding normale zwangerschap, begeleiding risico zwangerschap, begeleiding bij miskraam en voorbereiding op arbeid/bevalling/borstvoeding/flesvoeding/ ( in groep of individueel). Een basis prenataal bezoek bevat:

– Controle hartslag en ligging van de baby
– Controle groei van de baarmoeder
– Gewichtscontrole
– Urinecontrole
– Bloedafname/inspuiting indien nodig
– Bloeddrukcontrole
– Uitleg en advies
o Antwoorden op je vragen
o Emotionele ondersteuning
o Voorbereiding op bevalling en baby
o Advies bij keuze borst- of flesvoeding
o Maatregelen voeding (toxoplasmose,listeria,…)
o Wat heb je nodig voor de kraamperiode, en daarna.
Deze bezoeken kunnen zowel bij u thuis doorgaan als in mijn praktijkruimte in de groepspraktijk in Zarren. Ik kom aan huis in regio Roeselare(Oekene, Beveren, Rumbeke),  Staden(Oostnieuwkerke, Westrozebeke), Kortemark(Zarren, Werken, Handzame), Hooglede-Gits, Ardooie, Lichtervelde, Torhout, Izegem.
Een eerste bezoek duurt meestal iets meer dan een uurtje omdat een dossiertje wordt opgesteld, een volgend bezoek is dan vaak iets korter.
Ook het constateren van en eventueel begeleiden bij het begin van de arbeid is één van de mogelijkheden.

POSTNATALE BEHANDELING

Postnataal is er mogelijkheid tot begeleiding van de kraamperiode, begeleiding van borstvoeding/flesvoeding en groepslessen babymassage. Een basis postnataal bezoek bevat:
– Zorgen bij de mama
o Controle knipje of scheurtje
o Controle bloedverlies
o Controle baarmoederstand
o Controle bloeddruk
o Eventuele bloedafname
o Controle en wondzorg bij keizersnede en verwijderen van hechtingen
o Hulp bij borst- of flesvoeding
o Emotionele ondersteuning
o Hulp bij kwaaltjes
o Advies bij het verzorgen van de baby
o Vragen beantwoorden
– Zorgen bij de baby
o Wegen en meten
o Controle huidskleur
o Navelverzorging
o Controle lichaamstemperatuur
o Controle urine- en stoelgangspatroon
o Opvolgen drinkgedrag
o Uitvoeren van de hielprik
Wanneer we elkaar prenataal al hebben ontmoet is het vanzelfsprekend dat ik na de bevalling ook onmiddellijk voor je klaar sta. Maar ook wanneer dit niet het geval is, begeleid ik u graag na de geboorte, al is het voor beide fijn als we elkaar al wat kennen en vooraf al eens een afspraak vastleggen. Wanneer u prenataal geen afspraak wenst contacteert u me best al eens op 30 weken zwangerschap. Dan kan ik er al rekening mee houden.
Ik ben een geconventioneerde vroedvrouw, wat betekend dat ik de bedragen aanreken die door het RIZIV zijn vastgelegd, en dan ook volledig worden terugbetaald via het ziekenfonds. Dit zes maal voor de bevalling, en negen maal na de bevalling.
Ook werk ik met een derde betalersregel, op die manier hoef je mij niets te betalen en word ik rechtstreeks via uw ziekenfonds uitbetaald. Enkel de kilometervergoeding komt hier niet voor in aanmerking en wordt contant aan mij betaald.

Contact:

vroedkunde@praktijkdegordel.be

GSM: 0499/47 25 41