PODOLOGIE

Ik ben Phylicia Dryepondt, bachelor in de podologie. U kan bij mij terecht voor klachten ter hoogte van de voet en voetgerelateerde klachten zoals knie-, heup- en lage rug aandoeningen.

Ik behandel zowel kinderen als volwassenen, ouderen, sporters en niet-sporters alsook diabetes-, reuma-, en oncologiepatiënten. Ook zonder klacht kan u hier terecht voor een preventieve screening of advies.

Bij PODOLOGIE wordt, om te beginnen, via een anamnesegesprek geluisterd naar de patiënt en worden er verdere klachtgerichte vragen gesteld. Door een aantal passieve en actieve testjes uit te voeren en de exacte pijnlocatie na te gaan, kunnen verschillende structuren worden uitgesloten. Daarna volgt een stand-, stap- en loopanalyse. Na  het meten van de drukverdeling in de voeten en het afnemen van een 3D-scan, kan een behandelplan opgesteld worden of kan er indien nodig worden doorverwezen.

Deze holistische aanpak laat toe verder te kijken dan enkel de klacht. De oorzaak wordt achterhaald en behandeld. De zolen worden niet enkel op maat gemaakt, maar krijgen ook een corrigerende en sturende werking.  Zo hebben ze meer dan alleen een ondersteunende/comfort functie. Dit maakt dan ook het onderscheid tussen een podologische en een orthopedische zool.

PODOLOGISCHE THERAPIE

Het onderzoek wordt volledig patiëntspecifiek benaderd. Dit wil zeggen dat elke persoon anders is en dus ook een andere aanpak nodig heeft. U kan hier terecht voor volgende behandelingen:

FUNCTIONELE ZOOLTHERAPIE:
Na uitgebreid onderzoek van uw voetstand en bewegingsstelsel wordt een volledig op maat gemaakte zool vervaardigd. Uw stap –en loopanalyse wordt gemeten aan de hand van de nieuwste technieken. Uw voet wordt ingescand waardoor een perfecte afdruk van uw voet word bekomen.

SILICONE ORTHESEN:
Dit zijn zachte, op maat gemaakte siliconen hulpstukken. Deze dienen ter bescherming van de huid/wonden of als corrigerend middel om bijvoorbeeld de stand van de tenen te verbeteren.

VILTTHERAPIE:
Dit heeft als doel de huid te beschermen tegen wrijving of als tijdelijke ontlasting van drukken.

TAPING:
Het doel van taping is de spieren, pezen of ligamenten tijdelijk/gedeeltelijk te ontlasten of te grote bewegingsmogelijkheden te beperken.

PLAATSEN VAN NAGELBEUGELS:
Een nagelbeugel wordt geplaatst bij het steeds ingroeien van de nagels.

ADVIES:
Er wordt uitgebreid aandacht gegeven aan schoenadvies op maat van de patiënt. Een slechte schoen doet bovendien de werking van de zool met minstens 30% dalen. Dit wil daarom NIET zeggen dat men bij gelegenheid geen elegant hakje of dergelijke meer mag dragen! Enkel voor dagdagelijks gebruik en inspanningen wordt verwacht een degelijke schoen te dragen om de klachten soms al met de helft te kunnen verminderen.

Niet enkel omtrent schoenen kan advies gegeven worden. Een aantal andere voorbeelden zijn: aandoeningen, onderhoud van de zolen, soorten behandelingen, sport,…

DOORVERWIJZING:
De praktijk bestaat uit 8 verschillende disciplines die door de multidisciplinaire aanpak zeker een meerwaarde biedt. Zo kan een snelle, efficiënte werking worden gegarandeerd.

Mee te brengen bij eerste consult:

Gelieve een aantal schoenen voor dagelijks gebruik en eventueel sportschoenen mee te brengen. Deze geven ons al heel wat informatie over uw voeten!

Ook een shortje tot boven de knie kan worden meegebracht in functie van het onderzoek.

Medische beeldvorming indien van toepassing.

Betaling: U kan contant of via overschrijving betalen.

Terugbetaling: helaas voorziet de ziekteverzekering tot op heden nog geen terugbetaling voor podologische zolen. Wel voorzien sommige mutualiteiten een tussenkomst (Vb. Partena en CM). Neem hiervoor best contact op met uw mutualiteit.

Contact: consultatie kan uitsluitend op afspraak, via:

podologie@praktijkdegordel.be

Tel: 0495 15.39.21

Bijkomende gegevens:

Dryepondt Phylicia

RIZIV nr: 5-71027-12-701
Ondernemingnsummer: 0686.540.957

Adres vestigingseenheid: Stadenstraat 37, 8610 KORTEMARK
Telefoonnummer: 0495153921
Website: https://praktijkdegordel.be/podologie/

beroepsverzekering: niet
conventie: neen

 In overeenstemming met artikel 17 van wet van 8 december 1992 is op alle gegevens die met uw podoloog worden uitgewisseld een recht op bescherming van de persoonlijke levenssfeer van toepassing met betrekking tot de verwerking van persoonsgegevens.