Relaxatie

Relaxatie en coaching

Ik ben Steffie Vandierendonck en u kan bij mij terecht voor relaxatie, mindfulness en coaching. Mijn voornaamste doel is je helpen je eigen energiesystemen te beheren zodat je minder moe bent, weerbaarder worden tegen de toenemende druk van de maatschappij en minder stress ervaart.

Ook bij langdurige ziekte, HSP en burn-out kan je bij mij terecht.

Contact: relaxatie@praktijkdegordel.be


Waarvoor kan je terecht?

We leven in een wereld die constant in verandering is. Relaxatie reikt je verschillende ontspanningstechnieken aan om beter met die verandering om te gaan en doeltreffend je stressniveau te verlagen. Er wordt hierbij op 4 vlakken gekeken: fysiek, emotioneel, mentaal en sociaal.

Sommige van deze technieken zijn:

Met mindfulness leer je meer aandacht te hebben voor je eigen ritme waardoor je meer balans en voldoening uit je leven kan halen. Het is bewuster aanwezig zijn in het moment, even je batterijen opladen, om daarna met nieuwe energie verder te gaan.

De Qi Gong bewegingsoefeningen helpen bovendien zowel je lichaam als je geest te ontspannen. Bij Qi Gong ga je een beweging koppelen aan je ademhaling. In de volgende video vind je meer uitleg:

Net door de lichte aard van deze oefeningen is Qi Gong ook erg geschikt bij mensen die fysiek minder mobiel zijn. Je kan de bewegingen zowel zittend als liggend doen. Contacteer me gerust voor meer info.

U kan bij mij ook terecht voor wandelcoaching.
Een coach leert mensen haalbare doelen stellen en deze stap voor stap te verwezenlijken. Een coach is er voor mentaal gezonde mensen die aanvoelen dat het even te veel is.

Aan de hand van een op maat gemaakt traject gaan we samen aan de slag. Bij zwaardere psychische problemen zoals depressie wordt doorverwezen naar een psycholoog. Dit kan iemand naar keuze zijn of onze eigen psychologe Freya.

De wandelcoaching gaat door in een bos in de buurt zoals het Vrijbos in Houthulst. Hierbij combineren we de begeleiding met de weldaden van de natuur. Als natuurgids en bosbadgids kan ik je hier de nodige onderbouwde achtergrond voor meegeven waarom dit zo goed voer ons is.


Specialisatie: begeleiding bij langdurige ziekte en burn-out

Misschien heb je al een diagnose gekregen. Of misschien ben je nog zoekende of ken je iemand in je directe omgeving die hiermee geconfronteerd wordt.

Door een chronische auto-immuunziekte die bij mij in 2005 werd vastgesteld heb ik jarenlange ervaring met deze problematiek. Vanuit die eigen ervaring en professionele achtergrond ontwikkelde ik dan ook een eigen systeem om beter om te gaan met vermoeidheid, terug haalbare doelen te stellen en aan het eind van de dag meer energie over te houden.

Dit systeem is een combinatie van coaching, Mindfulness, Qi Gong en relaxatie.

Het systeem blijkt trouwens ook erg doeltreffend te zijn bij mensen met een burn-out. Je kan dit op eigen tempo thuis volgen aan de hand van video’s en audiofragmenten. Of je kan deelnemen aan groepslessen.

Deze lessen kunnen mooi aansluiten bij de begeleiding die je misschien al krijgt van huisarts, psycholoog of andere therapeut. Vraag gerust naar de mogelijkheden.


Meer info en contact

Het aantal sessies hangt af van persoon tot persoon en van het soort begeleiding dat je zoekt. Meer info of een sessie boeken kan via:

Tel: 0472 02 50 52 of mail: relaxatie@praktijkdegordel.be

Bijkomende gegevens:

therapeut: Vandierendonck Stefanie
Relaxatietherapie en coaching
BTW BE0847 209 282

Vestigingseenheid Praktijk de Gordel, Stadenstraat 37, 8610 Zarren
Website: www.praktijkdegordel.be en www.steffievandierendonck.com
Tel.: 0472 02 50 52
E-mail: relaxatie@praktijkdegordel.be

Adres maatschappelijke zetel Veldstraat 98, 8650 Houthulst
Rechtsvorm: kleine onderneming onderworpen aan de vrijstellingsregeling van B.T.W. onder artikel 56 § 2. BTW is niet van toepassing.

Beroepsverzekering AG Insurance , Emile Jacqmainlaan 53. B-1000 Brussel
Geen vrij beroep, valt niet onder conventie.