Kinderyoga en wobbelturnen

Nieuw: bekkenbodem kinesitherapie

Vanaf heden kan men bij ons ook terecht voor bekkenbodem kinesitherapie. Hannelore heeft haar diploma behaald in maart 2020. Bekkenbodem kinesitherapie is een specifieke specialisatie binnenin het domein van de kinesitherapie. Hieronder vindt u een link met meer informatie over dit domein.

https://www.bicap.be

 

Hannelore behandelt zowel volwassenen als kinderen.

,

Mindful Relaxing 2.0

Mindfulness, relaxatie, Qi Gong, Tai Chi, ontspanning, chronische ziekte

Je moet je batterijen opladen voor ze leeg zijn.

Neem in juli of augustus een dagje tijd voor jezelf. Zie het als een retraite of meditatie dag, met evenwicht tussen tijd om in je eigen hoofd alles op een rijtje te zetten en ruimte om te delen in een begripvolle, niet-oordelende groep.

Op deze dag gaan we aan de slag met Mindfulness, Qi Gong, relaxatie,…
Het is de bedoeling dat je al een basis gehad hebt van ontspanningstechnieken zodat we dit keer de ervaring echt kunnen verdiepen.

Twijfel je of heb je nog geen ervaring? Boek dan nog snel een sessie bij onze relaxatietherapeute Steffie Vandierendonck op het nummer 0472 02 50 52

Maaltijd, drank en visualisatie inbegrepen.
Duur: 10u tot 16u.

97€ voor de hele dag
75€ voor Zhendria leden

Waarom zo duur? Wanneer je deze dag individueel zou boeken kost deze makkelijk 240€. Je krijgt er ook oefeningen mee om de rest van de zomer en lang erna mee aan de slag te gaan.

Mindfulness en Qi Gong voor kinderen

In deze drukke wereld hebben ook onze kinderen al nood aan ontspanning. Mindfulness kan hen daarbij helpen om  overgangen te markeren zoals thuiskomen van school en overtollige energie kwijt moeten of even een moment hebben waarbij ze hun aandacht niet meer bij de les moeten houden.

Mindfulness kan omschreven worden als bewust aanwezig zijn in het moment.

Qi Gong helpt daarbij omdat het beweging is gecombineerd met ademhaling. Wanneer je bijvoorbeeld je armen omhoog doet ga je inademen, breng je je armen omlaag dan adem je uit. Zo kom je in een ritme van rustige bewegingen waarmee je gecontroleerd kan gaan vertragen. Het helpt ons ook een trukje uithalen met onze geest. Door ons op ademhaling en beweging te concentreren, maken we onze geest vrij van andere stressprikkels.

Een Mindfulness en Qi Gong reeks is meestal opgebouwd uit een start waarbij we onze spieren losmaken, een midden waarbij we soepeler worden/ blijven en een slot waarbij we nog verder vertragen en tot rust komen. Het zijn echter allemaal korte oefeningen die ook los van elkaar kunnen gedaan worden.

Wat is Qi Gong?

Qi Gong is omgaan met de energie in ons lichaam. In de praktijk is dit heel makkelijk als volgt uit te leggen: zet je voeten op schouderbreedte, knieën lichtjes geplooid (van slot), punten van de schouderbladen een beetje naar elkaar en kin een beetje naar je borst zodat je een rechte rug hebt.

Wrijf dan je handen in elkaar en adem eens bewust in en uit.

Doe dit een paar tellen en laat dan je handen naast je lichaam neerhangen.

Voel nu hoe je handen aanvoelen: warm, koud, tintelingen,… Dit is de Qi of energie die bedoeld wordt. Als je niets voelt is het ook niet erg. Herhaal de oefening elke dag een paar keer en misschien begin je het dan wel te voelen.

Op een meer wetenschappelijk niveau gaan we onze bloedsomloop versnellen, meer zuurstof door ons lichaam pompen, onze zenuwbanen vrijmaken,… Dit zijn natuurlijk allemaal dingen die je niet aan een kind moet vertellen, maar die handig kunnen zijn voor wie het waarom achter deze oefeningen wil begrijpen.

Wil je meer weten over voor Mindfulness en Qi Gong voor kinderen? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven of contacteer Steffie Vandierendonck op het nummer 0472 02 50 52.   

Welkom